Lyset fra en vintergæk
Når vinteren er allermørkest og koldest, er et af lyspunkterne de små, hvide vintergækker, der lyser op i haven. Måske er det grunden til, at designerteamet bag den nye Le Klint lampe har døbt den netop Snowdrop (vintergæk på engelsk).

Klassisk håndværk, moderne design
Snowdrop er et godt eksempel på, hvordan man kan forene traditionerne fra godt håndværk med et moderne twist. ”Jeg har altid godt kunnet lide de plisserede skærme, fordi de er helt unikke for Le Klint og giver et fantastisk lys. Men jeg ville gerne give dem en mere tidssvarende form, og derfor skabte vi den nye skærm, som med sin næsten cylindriske form, og lidt mindre plisseer, har en mere moderne profil end de klassiske, tragtformede. Og standeren i aluminium får med sin organiske form, det hele til at gå op i en højere enhed – som en stor vintergæk”, forklarer Nicolai Sørensen.

Som skabt til lavenergipærer
Snowdrop viste sig at opfylde et ønske hos Le Klint. De plisserede skærme fungerer nemlig optimalt, når de hænger helt vandret. Og det er netop, hvad skærmen på Snowdrop gør, for ligesom en vintergæk, hænger hovedet løst og dingler i sin egen vægt. ”Det var et perfekt match mellem æstetik og funktion”, siger Nicolai Sørensen. ”For at skabe fleksibilitet i lyset, kan stangen vippes via en stærk fjeder i foden – du kan dermed altid få lyset derhen, hvor du har brug for det”.

Den nye lampe er desuden designet til at skjule de store lavenergipærer, der, som det vil være de fleste bekendt, ikke klæder alle lamper lige godt.

Se mere på www.leklint.dk
Produkter fra samme kunde:
Snowdrop
Bordlampe
Snowdrop wall

UK    Besøg os på facebook